fredag 12. juni 2009

Guide: Hvordan starte en strømforsyning uten hovedkort

Hei!

Da var det tid for vår første guide... Og den er om hvordan man kan starte en strømforsyning uten hovedkort, også kalt å jump-starte strømforsyningen.

PS!! Dette er gjort på eget ansvar!

Dette kan være nyttig når du skal teste vifter, dioder og lignende, og er mye brukt til å starte pumpen i vannkjøling, siden den skal pumpe kjølevesken rundt i systemet og få ut alle luft boblene i kjøle-loopen før du skal starte pc-en.

Du trenger igrunn ikke så mye, bare strømforsyning og en ledningsstump eller noe annet som leder strøm, for eksempel en kobber-binders. Jeg brukte også en vifte for å vise at dette virker.

Du begynner med å avisolere begge ender av ledningsstumpen, eller bøyer til bindersen slik at den kan stikkes inni på to "kontakter" som er ved siden av hverandre. Vist du bruker en ledning, så er det lurt å vri lederene sammen for å få mest mulig inn i 20-pins kontakten.

Der etter finner du den grønne ledningen, det er bare en grønn ledning så det skal ikke være så vanskelig. Også stikker du kabelen inn til den grønne ledningen og den svarte ved siden av. (Det som er markert med rødt er de ledningene du skal bruke...)



Når du har lagt ledningen mellom disse så er det bare å starte strømforsyningen og leke seg...




Lykke til!


.Salbu!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar